4 Eylül 2017 Pazartesi

TİRİLYE - MUDANYA

Erdek'te geçirdiğimiz 2 günün ardından rotamızı Tirilye'ye çevirdik. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Tirilye tabelaları karşıladı bizleri. 


Tirilye için son yıllarda küçük şirin çarşısı ile adını duyurmuş bir sahil kasabası desem sanırım yanlış söylemiş olmam. 2 şeritli yollarda zeytin ağaçlarının yanından aheste aheste geçerek ulaştık buraya.


Yol kenarına park etmek sorun olabildiğinden aracınızı direk limana park etmek daha mantıklı olacaktır. Limanda güzel fotoğraflar çekebileceğiniz manzaralar mevcut. 


Peki Tirilye'de ne yenir? Ne alınır? Nereler gezilir? Tirilye bir sahil kasabası olduğundan liman boyunca bulunan balıkçılardan midenize ziyafet çektirebilirsiniz.


Sahil tarafında bulunan Tirilye haritasından konumunuzu ve gezilip görülecek yerleri keşfedebilirsiniz. Dikkatinizi çekti mi bilmem ama yoldaki tabelalar TİRİLYE diye yazarken bu harita TRİLYE diye yazıyor. Doğrusunu bende bilmiyorum :)


Fazla uzun olmayan sahilinde dolaşarak limandaki gibi balıkçı restoranlarını tercih edebilirsiniz. 


Yol bitiminde denize girmek için küçük bir alan mevcut fakat temizliği tartışılır sonuçta burası Marmara denizi.


Erdek gibi denizi temiz gözükse de çokta yakından öyle olmadığı aşikar. Zaten dönüş yolunda olduğumuzdan deniz derdimizde yoktu işin açıkçası... Gelelim Tirilye'nin en ilgi çeken yerine. Hediyelik eşya satan dükkanlar rengarenk dizaynıyla hep ilgimi çekmiştir. Tirilye çarşısı adındaki bu şirin mekanda onlarca hediyelik eşya bulabilirsiniz.


Onlarca farklı aromadaki sabunlardan alarak hem sağlıklı hemde güzel kokulu sabunlar tercih edebilirsiniz. Geçen sene Şirince'den 10 farklı sabunu 10 TL'ye almıştım burada ise tanesi 3 TL. Boyutları hemen hemen aynı fakat biraz pahalı gibi.


Doğal tuz lambalarından alarak yine sağlıklı bir adım atabilirsiniz. Görüntüsü güzel geldiğinden fotoğrafladım fakat almadık.


Buralara kadar gelmişken özene bözene sürdürdüğüm magnet koleksiyonum için bir tane daha aldım. Yolun ilerisinde bulunan terk edilmiş kiliseyi baykuşların sardığını duymuştum. Pek uğurlu olmasa da burayla özdeşleşmiş olduğundan baykuş figürlü bir magnet aldım.


Kiliseyi görmeye gitmedik. Zaten manzarayı hemen hemen tahmin edebiliyorum. Sahil yolu üzerinde bulunan köylü pazarından zeytin almaya gittik. Burada da Gemlik gibi zeytincilik var.  Yarım kilo zeytin 10 TL. Ayrıca saf zeytin yağıda mevcut onunda şişesi 20 TL'ydi.


Evde günlük tüketebileceğiniz farklı yiyeceklerde mevcut. Yolum düşerse yöresel yiyecekleri yöresinden almaya özen gösteriyorum.


Kuşadası'ndan başlattığımız tatil turumuzu Tirilye ile tamamlamış olduk. Geri dönüş yolunda yine sahil boyunca güzel manzaralar yakaladık. 


Yalova'ya ne zaman ulaşacağımızı bilmediğimden deniz otobüsü için bilet almamıştım. Pendik'ten gelirken sorun yaşamadım fakat Yalova'dan Pendik'e giden feribotun 19:00'a kadar dolu olduğunu duydum. Saat henüz 17:00'e gelirken beklemek yerine körfezi dolanarak yaklaşık 2 saat içinde turumu tamamlayıp sağ salim evimize ulaştık...

1 yorum: